7.10.2015

Käärmejahti

 photo File 3.10.2015 16.01.24_zpsclos24rl.jpegViime lauantaina lämpötila kohosi lähemmäksi 40 astetta, mutta halusin silti lähteä patikoimaan Parramatta Laken ympäristöön. En ollut vielä kunnolla päässyt näkemään oman alueeni luontoa. Ja kaunishan se oli kuin mikä. Paljon kasvustoa, tosin aika kuivaa. Näin vain muutaman kukan koko patikoinnin aikana. Liskoja tuli kuitenkin nähtyä enemmän mitä olisi ehkä halunnut. Muutamaan otteeseen jopa säikähdin kun vähän isompi sisilisko kipitteli jalkojen yli.
 photo File203.10.20152016.01.52_zps9kbc7il6.jpgTörmättiin patikoinnin aikana satojen sisiliskojen lisäksi tähän ylläolevassa kuvassa olevaan herraan. Kyseessä on Red-Bellied Black Snake, joka on yksi Australian vaarallisimmista käärmeistä. Näin jälkikäteen ei osaa edes kuvitella, kuinka vaaralliseen tilanteeseen olin joutunut. Tai olisin voinut joutua, jos en olisi huomannut käärmettä ja käärme olisi purrut. Olin niin kaukana lähimmästä ensiapu-paikasta, joten chänsit olisivat jääneet aika pieniksi.
Lisäksi tuli nähtyä kauniita lintuja ja water dragon, joka ei ole yhtä iso kuin varaani, mutta pirun iso lisko silti. Hassua, että sen nähdessäni lähdin juoksemaan niin kovaa kuin vain kintuistani pääsin, mutta käärmeen kohdalla jähmetyin niin kauaksi aikaa kunnes käärme itse lähti pois. Tai ehkä sen piti mennä juuri niin. Kääks täällä on niin paljon pelottavia matelijoita ja ötököitä!
Mutta ne eivät kuitenkaan estä mua lähtemästä uudestaan patikoimaan, mulla on vielä paljon nähtävää!
 photo File 3.10.2015 16.12.14_zpszb93qfsn.jpg

Eikö olekin kaunista?

EveliinaPS. Muista kysymyspostaus! Vielä on hetki aikaa kysellä! Klikkaa tästä!

2 kommenttia:

 1. Eikä! Varmaan näit vesivaraanin luonnossa... Se on mun lempilisko. t. nörtti X)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana Linda!
   Hitsi oon yrittanyt loytaa suomenkielista nimea tolle liskolle mut ei tuntunut loytyvan mistaan! Thankjuu!

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentoinnista <3