30.6.2015

Stockholm extempore

Heippa! Anteeksi, etten ole viime aikoina postaillut yhtä usein kuin ennen. Viime aikoina päivät ovat olleet hektisiä ja extempore-suunnitelmat pistivät kaikki blogi-jutut hetkeksi paussille. Juhannuksen jälkeen sain nauttia vapaapäivistä, jonka jälkeen olin muutaman päivän töissä.

Oltiin puhuttu T:n kanssa lähtevämme pienelle reissulle ennen mun lähtöä Australiaan. Koska rahatilanne on tällä hetkellä sen verran huono, vaihtoehdoiksi jäi Tukholma ja Tallinna. Lopulta sovittiin alustavasti lähtevämme Tallinnaan ensiviikonlopuksi.
Perjantaina kahvittelin Essin ja T:n kanssa ennen töitä. T heitti puolivitsillä, että lähdettäisiin nelistään Tukholmaan. Tunnin sisällä kaikki oli sovittu ja aloin paniikinomaisesti pakkaamaan ja laittautumaan, koska lyhyt työvuoro oli vielä edessä.
 photo P6260308_zpsiovtbogk.jpg photo P6260334_zpsywjs8kcz.jpg Onneksi työtunnit menivät nopeasti ja päästiin lähtemään kohti Turkua. Pienten jännitysmomenttien jälkeen oltiinkin jo laivassa. Menomatkalla mentiin Viking Linen Gracella, jolla olin ensimmäistä kertaa. Eipä se niin ihmeellinen loppujen lopuksi ollut, mitä oli joskus kuvista nähnyt.
Meillä kaikilla oli kiljuva nälkä, joten suunnattiin pähkäilyjen jälkeen buffettiin. Nam nam nam kun sain taas syödä itseni täyteen mätileipiä ja graavattua lohta!
 photo P6270346_zpsigieqrgx.jpg photo P6270349_zpsyfk6tevr.jpg photo P6270351_zpsekscrslc.jpg photo P6270360_zpszlve50g1.jpg Buffetin jälkeen lähdettiin vielä viihdepuolelle nauttimaan muutamat drinkit. Seuraavana aamuna olisi superaikainen herätys, joten valvominen aamuyöhön ei kuulostanut houkuttavalta - eihän me enää mitään 15-vuotiaita olla?
Laiva oli satamassa abauttiarallaa seitsemän aikaa aamulla. Ei taida olla sen suurempaa käsitystä kellonajoista, kun laivasta lähtiessä silmät olivat vielä ristissä. Lähdettiin kävelemään kohti keskustaa, josta toivon mukaan löydettäisiin joku kahvila missä nauttia aamupala. Harvoin sitä näkee vanhan kaupungin ja ydinkeskustan tyhjillään. Kilometrien jälkeen löydettiin pieni kahvila, jossa istuskeltiin muutama tunti. Sen jälkeen siirryttiin toiseen kahvilaan, koska mulle ja Essille piti saada jotain muuta aamupalaa kuin elmukelmupullasämpylää.
 photo P6270348_zpsxvoeghuk.jpg photo P6270353_zpsaf4uyqqq.jpg photo P6270400_zpslyfdxqao.jpg
Istuskeluiden jälkeen lähdettin kiertelemään kauppoja. Kierreltiin ja kierreltiin, kunnes taas alkoi olla nälkä. Lähdettiin etsimään sopivaa ruokapaikkaa keskustasta, sitä kuitenkaan löytämättä. Päätettiin lähteä kohti Gröna Lundia, jos lopulta syötäisiin siellä. Pitkien kävelymatkojen jälkeen tajuttiin olevamme ihan väärässä paikassa, joten palattiin bussilla takaisin keskustaan. Noustiin bussista ja törmättiin Amarillon tapaiseen ravintolaan (ei mitään hajua nimestä), joka sopi kaikille menyineen ja hintoineen. Masujen ollessa jälleen täynnä, suunnattiin metroasemalle, koska viimeinen stoppi olisi toivon mukaan Gröna Lund. Mentiin muutamalla metrolla ties minne, joista meidän oli määrä nousta bussiin joka veisi meidät suoraan Gröna Lundiin. Katsottiin ihan oikea bussi, mutta noustiin väärältä puolelta kyytiin, jonka seurauksena istuttiin kuumassa bussissa 1,5 tuntia?! Siinä vaiheessa ei voinut enää kuin nauraa. 1,5 tunnin bussimatkan jälkeen päästiin Gröna Lundiin ja pojat kävivät testaamassa uuden kummitustalon, josta he olivat puhuneet koko kuluneen päivän.
 photo P6270403_zpsuncfevnc.jpg Seuraavaksi oli vuorossa kotiinpaluu. Mentiin lautalla keskustan laidalle, josta käveltiin satamaan. Voin sanoa, etten ole pitkään aikaan tuntenut sellaista väsymystä jaloissa mitä silloin tunsin. Ja tunnen edelleen.

Vaikka koko Päivä Tukholmassa -reissu oli täynnä sitä sun tätä tohellusta, olihan meillä silti tosi hauskaa! Ja tämän reissun jälkeen tiedämme kaikki neljä suorimman reitin satamasta Gröna Lundiin. Voi jösses sanon minä.

Onko sulla tiedossa reissuja kesälle?

Eveliina

2 kommenttia:

 1. Huomenna lähdetään Ruotsin kautta Tallinnaan ja heinäkuun lopulla olis ihan risteilykin tiedossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa kivalta! Toivottavasti tulee hauska reissu :)

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentoinnista <3