27.5.2015

Suncaroten-aurinkokapselit

Hellureii! Mikä sen parempaa, kuin herätä kahdeksalta aamulla, jolloin päivät tuntuvat paljon pidemmiltä! Hirveesti saanut jo nyt aikaiseksi. Kohta kuitenkin täytyy aloittaa tavaroiden pakkaus ja kaappien siivous, jotta pääsee iltapäivästä vielä salille.

Tänään jutellaan aurinkokapseleista. Onko jollakin jo kokemusta? Mä oon vielä ihan untuvikko tällä rintamalla, mutta toivottavasti yllätyn positiivisesti. Rakastan rusketusta ja jos vaan jaksaisin, ylläpitäisin sitä ympäri vuoden. Talvella ei kuitenkaan jaksa läträtä itseruskettavilla. En osaa sanoa minkälainen ihotyyppi mulla on, mutta harvemmin enää palan (koska käytän ahkerasti aurinkosuojaa) ja rusketun suht' hyvin, mutta talvisin oon todella kalpea, koska rusketus ei mulla kauaa pysy, koska kuorin ihoni kerran viikossa. (koska on päivän sana :P)
 photo P5270201_zpswe4ttpsw.jpgTarkoituksenani oli ostaa Bioteekin aurinkokapseleita, joista mainitsin muutama postaus takaperin (Kuinka valmistautua kesään?). Kävin muutamassa luontaistuotekaupassa, mutta kummassakaan ei ollut kyseisiä kapseleita, joten hetken pähkäiltyäni myyjän kanssa, päädyin ostamaan Suncaroten-merkkisiä aurinkokapseleita. Näillä oli hintaa suolaiset 25 euroa ja kapseleita "vain" 40 kappaletta, kun muissa markkinoilla olevissa paketeissa on paljon enemmän ja hintakin alhaisempi. Korkea hinta kuitenkin kompensoituu beetakaroteenin määrässä. Suncarotenin yhdessä kapselissa on beetakaroteenia (rusketusta edistävä aine) huimat 14,4mg, kun muiden merkkien kapseleissa on keskimäärin 6mg edellä mainittua ainetta. 
Mutta jää nähtäväksi ovatko nämä rahansa arvoiset. Ilokseni ilmoitan, että päätin toimia teidän puolesta koekaniinina, joten ajanmittaan julkaisen muutamia postauksia, joissa mahdolliset muutokset ovat nähtävissä. 

Jos joku ei tähän mennessä vielä innostunut aurinkokapseleista, koska ne vain edistävät rusketusta, niin kerron vielä sen verran, että useimmat aurinkokapselit sisältävät myös ihoa suojaavia aineita, jolloin kapseleita niellessäsi suojaat ihoasi myös sisältä päin. Täten hidastat muun muassa ihosi rypistymistä ja pigmenttiläiskien muodostumista!

Oliko hyvä myyntipuhe kokemattomalta? :D
 photo P5270205oikeakoko_zpsdtwyoy13.jpgTässä vielä kuva lähtötilanteesta. Ihoni ei ole tässä kalpeimmillaan, koska tänä keväänä on jo muutamat auringonotot otettu ja muutama ilta sitten levitin yhden kerroksen itseruskettavaa (KOSKA MÄ EN VOI OLLA KALPEA KAVERIN YLPPÄREISSÄ!!).


Kaikki sormet ristiin, ettei lauantaina sataisi!

Eveliina

PS. Kuinka siistiä, että mun blogissa käytiin toissapäivänä yli 600 kertaa??

5 kommenttia:

 1. Ihan pakko ruveta miettimään, mitenkä nuo kapselit vaikuttavat ihosyövän riskeihin. Jos ne saavat ihon ruskettumaan helpommin, niin eikös se tarkoita että riskitkin kasvavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! Oon itse miettinyt samaa, varsinkin kun ihon suojaamisesta on tullut pieni pakkomielle mulle. Aurinkokapseleiden aineet nimenomaan tehostavat melaniinin tuotantoa (joka on ihon oma suojautumiskeino aurinkoa vastaan ja näkyy siis nimenomaan rusketuksena). En usko, että aurinkokapselit itsessään edistäisivät (en tietenkään pistä päätäni pantiksi, kun en alan asiantuntija ole) ihosyövän kehittymistä. Vaikka aurinkokapselit suojaavat ihoa sisältä päin, kehotan silti käyttämään ulkoista aurinkosuojaa joka päivä (myös pilvisillä keleillä, koska säteily tulee myös pilvien läpi).
   Ja painotan edelleen, että melaniini on ihon oma väriaine, joka suojaa kehoa säteilyltä. Ja aurinkokapseleiden aineet tehostavat muun muassa melaniinin tuotantoa :)

   Poista
  2. Joten en itse nää henkilökohtaisesti mitään ongelmaa käyttää aurinkokapseleita, päinvastoin! Laitan sulle linkin, mistä näät kaikki yllämainitun tuotteen vaikuttavat aineet ja niiden selitykset. --> http://www.sinunapteekki.fi/catalog/suncaroten/suncaroten-aurinkokapselit-p-2762.html

   Poista
 2. Itsekin kävin juuri äsken kipaisemassa Life -kaupassa, samalla tuli napattua Bioteekin aurinkokapseleita mukaan! :) Saa nähdä onko vaikutusta, olen tänä keväänä jo palanut käsistä ja kasvoista pelatessa jalkapalloa, niin toivon näiden edes vähän vaikuttavan palamisen riskin vähenemiseen.. Kumminkin pitää olla ahkerasti levittämässä sun mitä aurinkovoiteita. :) Aika hyvältä vaikuttaa noi sunkin ostamat kapselit, nyt vaan sitä auringonottoa ja väriä pintaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni kiva, että sä löysit etsimäsi!
   Turvallisia auringonottoja :*

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentoinnista <3