14.5.2015

Puhtaat Converset

Heippa! Mulla ei oo ikinä kestänyt näin kauan keksiä joku perusaloitus postaukselle, mutta nyt jymähdin tähän kymmeneksi minuutiksi. Ja lopulta päädyin tähän?!
Vilkuilen sivusilmällä Hyviä ja huonoja uutisia ja hymähtelen minuutin välein panelistien hauskoille letkautuksille, kunnes taas herään postauksen pariin ja hetken keräilen ajatuksia.

Tänään on vuorossa ohje, kuinka saada valkoiset Converset tai muut valkeat kangaskengät uuteen uskoon! Mun lisäksi moni muu on varmasti huomannut, että valkoiset Converset ovat viime vuosina nousseet todella suureen suosioon varsinkin nuorten keskuudessa ja onhan se ihan ymmärrettävää. Valkoiset Converset ovat monikäyttöiset ja ovat hyvät jalassa (ajan kuluessa haha) eivätkä ne ole hinnalla pilattu. Monella ne kuitenkin tuppaa tummumaan syystä tai toisesta, joten uskon, että tämä ohje on monelle todella tarpeen näin kesän lähestyessä!

Mulla kävi pieni äksidentti kuvieni kanssa, joten mulla on kuvien puolesta tarjottavana vain ennen ja jälkeen kuvat. Youtubesta ja internetistä löytyy myös paljon erilaisia ohjeita kangaskenkien pesuun ja liitin tämän postauksen mukaan yhden Youtube-videon. Videoon pääset tästä.
 photo IMG_1185_zpsap3un5vo.jpg photo IMG_1187_zpsxuy44clq.jpg
Kengät olivat lähtökohdassa vielä ihan suht' siistit, mutta en silti kehdannut pitää niitä, koska omaan silmään niissä oli liian paljon pieniä tahroja.

Putsaamiseen tarvitset:

  • hammasharjan
  • pyykinpesuainetta
  • vettä
  • sekoitusastian
  • (pesukoneen)
Oon huomannut, että monissa Youtube-videoissa on käytetty pesuaineen lisäksi ruokasoodaa tai valkaisuainetta, mutta itse koin niiden olevan tarpeettomia.

Ensimmäiseksi irrota kengistä kengännauhat ja pistä ne suoraan pesukoneeseen (ellet tahdo pestä käsin)
2. Sekoita vettä ja pyykinpesuainetta keskenään. Mulla ei ollut käytössä mitään tiettyjä mittamääriä, mutta on hyvä jos koostumus ei ole liian nestemäinen tai liian paksu. Tahnamainen sen olla pitää!
3. Harjaa kengät läpikotaisin hammasharjalla dipaten sitä välillä tahnassa.
4. Lopulta kun olet saanut harjattua kengät niin kuin parhaaksi näet, laita ne vielä pesukoneeseen pikapesulle (itse käytin tässäkin vielä pyykinpesuainetta) ja anna pesun jälkeen kuivua itsekseen. Älä laita kuivausrumpuun! (Vaihtoehtoisesti voit myös pestä käsin, mutta se vaatiikin rankempaa duunia)

Monet ovat varoitelleet, että liimaukset ovat kärsineet pesukoneessa, mutta en ole omissa kengissä kengissä huomannut mitään muuta muutosta, kuin puhtaamman ulkonäön.
 photo IMG_1443_zpshs1etr1g.jpg
Ja tadaaaa! Kengät ovat kuin uudet. Taas kehtaa käyttää!

Mun täytyy nyt kuitenkin tunnustaa yksi asia. Kengän nauhat ovat uudet, koska laittaessani kengät ja kengännauhat pesun jälkeen kuivumaan, seuraavana päivänä kengännauhat olivat kadonneet (?!) eikä niitä sen koommin ole näkynyt.
Mutta toisaalta, ehkä ihan hyvä näin, koska pelkästään täysin puhtaat kengännauhat saavat kengät näyttämään puhtaimmilta!

Eipä muuta kuin putsailemaan ja ihanaa keväänjatkoa <3 

Eveliina

PS. Kerro mitä mieltä oot tämän tyylisistä postauksista!

2 kommenttia:

Kiitos asiallisesta kommentoinnista <3