11.1.2015

Kuinka tehdä valopallot?

Moikka!
Vihdoin pääsin tämänkin postauksen kimppuun, joita monet teistä ovatkin jo odottaneet! Tein loppusyksystä itselleni valopallot, joista olin jo pidemmän aikaa haaveillut. Alunperin olin ostamassa valmiit valopallot, mutta lopulta päätin tehdä ne itse. Harmikseni en tekohetkellä tajunnut ottaa kuvia itse prosessista, mutta onneksi Pitsiä ja piikkilankaa -blogin Senja antoi minulle luvan lainata hänen kuviansa. Itseasiassa taisin juuri itsekin ottaa mallia hänen kuvistansa valopalloja tehdessä. Ja syy minkä takia en itse alkanut väsäämään palloja uudestaan oli se, että liima aiheutti ikävän allergiareaktion (minä tyhmänä kun unohdin hankkia suojakäsineet), enkä halunnut, että käsieni iho kuoriutuisi kokonaan pois.
Mutta mennään asiaan!
1. Tarvitset paperinarua, vesi-ilmapalloja (HUOM! älä unohda pumppua niin kuin minä, näin vältyt ylimääräisiltä ravaamisilta kaupassa -.-), erikeepperiä/muuta liimaa (Itse käytin Tigerista ostettua perus askarteluliimaa), led-valosetti ja sakset.
2. Puhalla/pumppaa vesi-ilmapallot mahdollisimman pyöreiksi (voit muotoilla palloja pumppauksen jälkeen elmukelmulla) ja sido hyvin.
3. Valmista vesiliimaseos. Itse suhteutin veden ja liiman silmämääräisesti, mielummin liian nestemäistä kuin liian paksua. Muista suojata työskentelyalusta esimerkiksi sanomalehdillä. Leikkaa piiiiitkä pätkä paperinarua ja kasta noin 20cm pituinen osio narusta liimaseokseen. Aloita tekemällä pieni solmu vesi-ilmapallon päähän/suljinosaan (mietin sopivaa sanaa jopa _muutaman minuutin_ ja päädyin sit tohon?!), jolloin narun pyörittäminen pallon ympäri sujuu helpommin. Muista aina kastaa paperinaru liimaseoksessa ennen kuin alat pyörittämään sitä pallon ympäri!
4. Kun olet saanut pallot mieleisesi näköisiksi, pujota langanpää muiden lankojen alle, jottei pallo ala purkautumaan. Anna kuivua sanomalehtien päällä noin vuorokauden (vähempikin riittää). Kannattaa kääntää palloja muutamaan otteeseen, koska ylimääräinen liima lähtee helposti liikkeelle ja jää märäksi pallon pohjalle.
5. Kun pallot ovat kuivuneet, poksauta ilmapallot jollakin terävällä, nouki pois ja heitä roskiin.
6. Viimeiseksi, pujottele led-valot palloihin ja - voila!

Jos tulee vielä kysymyksiä liittyen valopallojen tekoon, niin kysykää ihmeessä!

Hyvää alkavaa viikkoa!

Eveliina

4 kommenttia:

 1. Ite oon näitä suunnitellut askartelevani hoitopöydän ja pinnasängyn läheisyyteen ns. Yövaloiksi. Kunhan tässä mammalomalle ensteks joutaa 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Ja ihan mukavaahan puuhaa se on (ja helppoa) kunhan ensin saa langan pyörittämisestä kiinni :)

   Poista
 2. ei kuulosta olleenkaan vaikeelta! jos joskus tulee tylsää niin tiedän mitä tehdä :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ei olekaan! Ihana lopputulos pienellä vaivalla! Ja vaikka muutamat ensimmäiset pallot näyttivätkin vähän hassuilta, niin toisaalta tykkäsin myös siitä, että ne eivät näytä kaupasta ostetuilta :)

   Poista

Kiitos asiallisesta kommentoinnista <3